Raffica  

Szeretsz nagyban játszani? Az extrém vitorlázást Raffica hajóval neked találták ki!

Rajongasz az extrém sportokért, de már nehezen találsz új sportot magadnak? Ha eddig nem próbáltad még az extrém vitorlázást, akkor itt az alkalom, hogy próbára tedd magad és a határaidat!

 

 

A vitorlás Raffica hajó információk

Testhossz: 12,7 m
Súly: 1500 kg
Sebesség: 30 csomó (54km/h)
Árbóc magasság: 20m
Legénység: 12-14 fő

 

 


Szolgáltatások


Csapatépítés
Versenyvitorlázás
Kiegészítő programoktovább...

 

Éld át a pillanat örömét a Raffica vitorláson!

Hallod a barátaid, ismerőseid körében, milyen óriási élményt adott nekik egy balatoni vitorlázás? Esetleg pont az ellenkezője, Te lennél az első a körben, aki kipróbálja ezt a különleges extrém sportot? Ne maradj ki ebből az élményből! Élj a mának, s ki tudja, talán életed párjával is ez a különös "extrém" vonzalom hoz majd össze... Szedd össze minden bátorságod, s ne feledd, nincs veszítenivalód, ahogy félnivalód sem.
Nem csak a munkahelyi hatékonyságot növelheted egy vitorlás csapatépítéssel! Akár élményajándék is lehet ez az extrém sport, ha...

  • szeretteidet szeretnéd megajándékozni minőségi együtt töltött idővel, ezzel is erősítve a családi összetartozást

  • legénybúcsú vagy leánybúcsú szervezőjeként valóban a határok feszegetésén fáradozol

  • felejthetetlen élményre és egy jó adag adrenalinra vágysz közeli barátaiddal vagy a nagycsaláddal egy balatoni vitorláson

  • rég nem látott barátokkal szeretnéd megadni a módját a nagy találkozásnak.

Nincs helye a félelemnek!

Különösen komoly kihívást jelent a vitorlázás, ha a Raffica hajó fedélzetére lépsz: a Raffica a Balaton egyik legextrémebb egytestű hajója, hiszen ahhoz, hogy megálljon a vízen, a legénységnek kell egyensúlyban tartania – balanszíroznia – a hajót. Így aztán nincs helye félelemnek és bizalmatlanságnak egy percig sem. A vitorlázás elején a daruzásnak is részese lehetsz: ekkor a hajót biztosítjuk a vízen, majd kivontatjuk a nyílt vízre. Ebben és a hajó egyensúlyban tartásában segíthetsz te is, hiszen a vitorlázás közben már a csapattagok jobb és bal oldali mozgása szükséges, hogy a hajó egyenletesen haladjon a vízen. A Raffica árbocmagassága 19 méter – ehhez több mint 100 négyzetméternyi nagyvitorla tartozik. Éppen ennek a magas árbocnak és vitorlázatnak köszönhető, hogy szélcsendben, vagy kis szélben, de még napsütéses, nyugodt időben is élvezhető a vitorlázás a Rafficán.
A Rafficán a vitorlázás igazi csapatmunkát igényel, de ne aggódj: ha a víztől való félelmedet szeretnéd leküzdeni, akkor is segíthet Neked ez a különleges vitorlás. Mivel a húsz év tapasztalattal rendelkező és többszörös bajnok profi legénység is veletek tart a Rafficán, nem kell attól tartanod, hogy csuromvizesen ér véget a vitorlázás. A Raffica csapattagok jelenléte a fedélzeten nem csupán a biztonságodat garantálja. Akár tanulhatsz is tőlük, ellesheted a legjobbak titkait, hiszen a csapat tagjai hazai és külföldi tókerülő versenyeken rendszeresen dobogós helyezéseket értek el, illetve számtalan svájci, német és olasz versenyen még a dobogó csúcsát is meghódították. A neves hazai vitorlásverseny, a Kékszalag dobogós kormányosa, Király Zsolt is a legénység tagja.

Csapatépítés bizalomépítéssel

Csapatépítést szervezel, és éppen azon tanakodsz, milyen balatoni programba nevezd be a csapatot? Raffica hajónkon is szívesen látunk céges csapatokat, ahol az extrém vitorlázás alatt igazán összetartó társasággá kovácsolódtok majd. A sétahajózással és a passzív szemlélődést igénylő bemutatókkal szemben a Rafficán biztosan nem unatkoztok majd, hiszen a hajó haladásához elengedhetetlen a legénység csapatmunkája, ígygarantáltan aktív résztvevőként élvezhetitek ezt az extrém sportot.

 

Hogyan is zajlik egy vitorlázás a Rafficán?

A vitorlázás előtt természetesen ismerkedésre is sor kerül, illetve a nélkülözhetetlen elméleti oktatásra, ahol a vitorlázás írott és íratlan szabályairól, illetve a fedélzeti feladatokról is szó esik. A gyakorlatiasabb tagok örömére bemutatjuk a hajó felépítését, de a mindenki számára életmentő biztonságos vitorlázási alapelveket is ismertetjük. A vitorlázásra érdemes sportcipőben vagy neoprén, vízálló cipőben jönni, és a kényelmes nadrág sem árt – lehetőleg szintén vízálló. A vízálló dzsekit sem ajánlott otthon hagyni, ahogy a naptej vagy a baseball sapka is hasznos lehet a fedélzeten. 

Mivel a Rafficán egyszerre csak 6 vendég csapattagnak van hely, ha többen vagytok a csoportban, túrahajókat is biztosítunk, így a Raffica és a túrahajó között motorcsónakkal oldjuk meg a tagok cseréjét. Ezzel a megoldással biztosítjuk, hogy minden vendégünk részese lehessen ennek az egyedi élménynek. A motorcsónak minden esetben követi a hajót a vitorlázás alatt, így nem akadály a nagyobb létszámú csoportok vitorláztatása sem. Külföldi vagy idegen nyelveken beszélő csapattagokat is szívesen látunk!

A vitorlázás általában 2-4 órás program a Raffica vitorláson, ezalatt igény esetén egy profi fotós végig megörökíti az eseményt, sőt, kisfilm forgatására is van lehetőség, így maradandóvá teheted az élményt. Balatonfüredről indulunk, általában a Keleti-medencében vitorlázunk, de Tihany és környéke is kiváló lehetőség erre a kalandra. Meglátod majd, ez a szép hegyi táj pazar környezetet nyújt feltöltődéshez!

A vitorlázás után nincs is jobb egy pihentető vacsoránál vagy borkóstolásnál, de az extrémebbeknek akár quadozára is van lehetőség – bővebben itt olvashatsz kiegészítő programjainkról.

Pluszt ad neked és közösségednek is

Az extrém vitorlázás jótékony hatása szinte rögtön megmutatkozik, de hosszú távon is jelentős változásokat hoz. Míg a Balaton festői táját látod, amerre csak ellátsz, a friss levegőn vagy és élvezed a napsütést. A vitorlázással járó adrenalin-bomba feldob téged, szó szerint, ahogy a jó hangulat is csak fokozza a jó kedvet. A munkába és a mindennapokba visszatérve a kialakult kölcsönös bizalom felbecsülhetetlen értékkel bír majd,hiszen komoly versenyelőnyhöz juttathat bármely céget az, ha emberei egy csapatként dolgoznak a sikerért.

Ha van benned bátorság ahhoz, hogy kipróbáld az extrém vitorlázást, s egy hozzád hasonlóan belevaló csapatod van, vagy éppen azok szeretnétek lenni, a Raffica hajó a tökéletes választás! Senki sem marad száraz, tuti vizes lesz!

Minden esetben előre egyeztetett időpontban tudunk csak csoportokat fogadni. A Raffica csapat csak akkor mond le programot, ha a kormányos az időjárás miatt nem engedélyezi a vitorlázást – ez legtöbb esetben a programot megelőző napon, de a Balaton szeszélyes időjárása miatt akár csak aznap derülhet ki. Ha a programot halasztani kell, mindenképpen javasolunk új időpontot.

 

Csapatépítés vagy baráti vitorlázás szervezésével, hajóbérléssel kapcsolatban érdeklődj nálunk üzenetben!


További hajóink

Katamarán

Sponsi

Túra hajó


 

Üzenet küldése

Kapcsolat +36-70-866-9066
info@extremvitorlazas.hu
Kikötő
Hajógyári Kikötő Balatonfüred, Tihanyi mű út 1, 8230Üzenet küldéseKapcsolat


Telefonszám
+36-70-866-9066
Kikötő
Cím: Hajógyári Kikötő Balatonfüred
Balatonfüred, Tihanyi műút, 8230

Email
info@extremvitorlazas.hu