Sponsi  

Különleges élmény, különleges csapatoknak: vitorlázás sportvitorlással!

Lehet, hogy volt már részed balatoni vitorlázásban, de sportvitorlázásban valószínűleg nem. Nem csak versenyszerű vitorlázásra alkalmas a Balaton legnagyobb versenyvitorlása, a Sponsi! Nálunk kipróbálhatod az extrém vitorlázást ezen a különleges hajón, csak magadat kell hoznod – és egy kis kalandvágyat!

 

 

A Balaton egyik legnagyobb versenyvitorlása

Tervezte: Király Zsolt 2007-ben Nautic 12 Ultra alapján
Építette: Király Zsolt és a csapat
Testhossz: 13 m
, szélessége: 5 m, Merülés: 2 m, Súly: 1400 kg
Sebesség: 25 csomó (45km/h)
Árbóc magasság: 19 m, Legénység: 12 fő

 


Szolgáltatások


Csapatépítés
Versenyvitorlázás
Kiegészítő programoktovább...

 

Ha exkluzív élményre vágysz, köss ki nálunk!

Három órás extrém vitorlázást kínálunk azoknak, akik nem csak gourmand-ok és a finom borok élvezetében ínyencek, de a feltöltődés vagy csapatépítés terén is az egyedi, nem mindennapi élményeket díjazzák!

Nem csak a munkahelyi hatékonyságot növelheted egy vitorlás csapatépítéssel! Akár élményajándék is lehet ez az extrém sport, ha...

  • szeretteidet szeretnéd megajándékozni minőségi együtt töltött idővel, ezzel is erősítve a családi összetartozást

  • legénybúcsú vagy leánybúcsú szervezőjeként valóban a határok feszegetésén fáradozol

  • felejthetetlen élményre és egy jó adag adrenalinra vágysz közeli barátaiddal vagy a nagycsaláddal egy balatoni vitorláson

  • rég nem látott barátokkal szeretnéd megadni a módját a nagy találkozásnak.

A Sponsival, a Balaton egyik legnagyobb versenyvitorlásával garantáltan olyan izgalmakban lesz részed, amikre a hétköznapok során is mosolyogva gondolsz majd vissza. Ez a magyar fejlesztésű versenyhajó, korábbi nevén "Sponsor Wanted", extrém megjelenésével is kitűnik a hazai mezőnyből. A Sponsi 40 lábas hajó, azaz 12 méter hosszú, 19 méteres árboccal és ebből következően óriási felületű vitorlákkal. Ennek köszönhető, hogy szélcsendben vagy kis szélben is tudunk rajta vitorlázni. Így nem kell aggódnod a napsütéses, nyugodt idő miatt sem, hiszen a Sponsi ekkor is képes szelet fogni hatalmas vitorlájával.

A vitorlázás során a hajó széléről élvezheted, ahogy szeli a hullámokat, de akár trapézolhatsz is, azaz kiállhatsz a hajó szélére, és kilóghatsz a víz fölé, miközben egy tartókötés biztosít téged. Ha mindig is arról álmodtál, hogy festői környezetben, a hullámokat szelve élvezd a napsütést, akkor számodra egyszerűen vétek kihagyni a Sponsis vitorlázást!

Tengernyi lehetőség rejlik benne

Egy Sponsin egyszerre legfeljebb tizenkét fő tartózkodhat, így ti nyolcan lehettek, hiszen a négyfős bajnokcsapat legénység is veletek tart. A kormányos engedélyével kivehetitek a részeteket a fedélzeti teendőkből, például a vitorlahúzásból, shottolásból, de akár a kormányzásból is.

Ne aggódj, ha többen vagytok, akkor kísérőmotoros megoldással tudtok helyet cserélni. Ha húsznál is többen jöttök, túrahajó bérlését javasoljuk, így mindenkinek van lehetősége kényelmesen kipróbálni a Sponsin az extrém vitorlázás izgalmait.

Magányos farkasoknak, vagy kétfős csapatoknak, versenyzőknek is elérhető nálunk a Sponsi, így versenyekre is kibérelheted vitorlásainkat. Egész napra, de akár több napra is rendelkezésedre állnak a hajóink.

Felső kategóriás élményajándék a vitorlázás

Akár céges vitorlázást szervezel, akár baráti társasággal jössz, páratlan élményt nyújt ez az extrém sport. Céges vitorlázás esetén biztosítjuk a lehetőséget arra is, hogy a cég logója a vitorlát ékesítse. Emellett természetesen fotózást és videózást is rendelhetsz, hogy megörökítsd az eseményeket, ez esetben profi csapatunk végigkíséri a hajózást, és nem marad le egy fontos pillanatról sem.
A vitorlázás 2-4 órás elfoglaltság: Balatonfüredről indulunk, ahol rögtön a vízre helyezésnél, azaz a daruzásnál is beszállhatsz a legénység feladatába, aktív résztvevője lehetsz az előkészületeknek is. A program első lépéseként ismerkedős kört tartunk, ahol az állandó legénység és ti, a vendégek megismerik egymást. Ezután ismertetjük a vitorlázás menetét, bemutatjuk a hajó felszerelését, valamint a biztonsági előírásokról is tájékoztatjuk a csapattagokat. A hajón való mozgásról is beszélgetünk, mielőtt a mentőmellények és trapézmellények kiosztásra kerülnek – természetesen ezeket mi biztosítjuk! A vitorlázásra érdemes sportcipőben vagy neoprén, vízálló cipőben jönni, és a kényelmes nadrág sem árt – lehetőleg szintén vízálló. A vízálló dzsekit sem ajánlott otthon hagyni, ahogy a naptej vagy a baseball sapka is hasznos lehet a fedélzeten. Neked ezeken kívül csak magadat kell hoznod – még az úszástudás sem feltétel, de ennek hiányáról a kapitányt tájékoztatni kell.

Nem csak bátraknak

Húsz év tapasztalattal a hátunk mögött biztosíthatunk arról, hogy az ExtrémVitorlázás.hu csapata nagy hozzáértéssel szervez extrém sportvitorlázást Sponsi típusú hajóján is. A vitorlázás előtt mindenki, így te is részt veszel egy rövid, de elengedhetetlen vitorlázási és biztonságtechnikai oktatáson. Bajnok versenycsapatunk lesz a legénység, így biztonságban tudhatod magad és társaid, hiszen számos versenyen eredményesen szerepeltek, így bizonyították profizmusukat. Természetesen mentőmellényt is biztosítunk mindenkinek, tehát úgy is nyugodtan eljöhetsz, ha nem tudsz úszni.

A Sponsi a Balaton impozáns jelensége, s örömmel várja, hogy te és kollégáid, barátaid a fedélzetén legyetek.

Csapatépítés szervezése vagy vitorlás bérlés kapcsán lépj bátran kapcsolatba velünk üzenetben!

Raffica Vitorlás Sportegyesület szívét lelkét beletéve hozta létre a Sponsit. Számos versenyen kiemelkedő eredményeket ért el ez az izgalmas magyar hajó. A Sponsi a Balaton egyik legnagyobb versenyvitorlás hajója. Most Te is együtt vitorlázhatsz egy bajnokcsapattal!

2007-ben egy könnyűszerkezetű versenyhajó megalkotására vállalkozott a Raffica csapat. A csapat szívvel-lélekkel, együtt, saját erőből, szabadidejüket feláldozva hozta létre a Sponsor Wanted hajót. A lelkes tagoknak sikerült alacsony költségvetéssel egy extrém hajót építeni. Impozáns megjelenésének és tükrös felületének köszönhetően a magyarországi hajók közül igazán kiemelkedő. Ezért egy nem mindennapi névre keresztelték, mely örök érvényű: Sponsor wanted!

 


További hajóink

Katamarán

Túra hajó

Raffica

Üzenet küldése

Kapcsolat +36-70-866-9066
info@extremvitorlazas.hu
Kikötő
Hajógyári Kikötő Balatonfüred, Tihanyi mű út 1, 8230Üzenet küldéseKapcsolat


Telefonszám
+36-70-866-9066
Kikötő
Cím: Hajógyári Kikötő Balatonfüred
Balatonfüred, Tihanyi műút, 8230

Email
info@extremvitorlazas.hu